Pages

Thursday, December 27, 2012

Mutiara kata.

Salam bahagia. Apa khabar hari ini? 
Semoga anda dalam suasana yang lebih baik dari khabar kelmarin.Luar biasa bagus.Suatu hal yang saya kagumi dan saya sering jadikan sumber motivasi ialah dengan melihat kejayaan orang-orang yang telah mencapai kejayaan dan kejayaannya itu diiktiraf di mata dunia. Salah seorang yang saya jadikan sumber motivasi dan teladan ialah Datuk Dr. Maznah Hamid. Pasti anda juga mengenali beliau sebagai Ironlady Malaysia kerana beberapa pencapaian beliau yang sangat menginspirasikan siapa saja yang mengenali dan mengikuti perjalanan kejayaan beliau.


Sumber inspirasi.


Saya suka kongsikan mutiara kata yang beliau selalu katakan di setiap segmen motivasi yang beliau anjurkan. Mari kita baca sama-sama.


5 MUTIARA KATA DARI BELIAU  :

1) Jadi wanita cantik kadang-kadang sulit. Lelaki tidak selalu mencintai kita, tetapi sering cuma menginginkan kecantikan kita. Wanita yang tidak cantik biasanya lebih mudah, kerana kalau seorang lelaki mencintainya, bererti lelaki itu betul-betul cinta padanya.

2) Bersedekah kepada orang miskin, itu bererti satu sedekah sahaja. Sementara bersedekah kepada kaum kerabat, itu bererti dua sedekah ; iaitu bersedekah dan mengutamakan hubungan persaudaraan.

3) Pemimpin yang berjaya ialah orang yang boleh mengawal komunikasi dengan orang yang lebih atas daripadanya dan boleh mengawal komunikasi dengan orang yang lebih bawah daripadanya.

4) Kekayaan bukanlah satu dosa dan kecantikan bukanlah satu kesalahan. Oleh itu jika anda memiliki kedua-duanya janganlah anda lupa pada Yang Maha Berkuasa.

5) Fikirkan hal-hal yang paling hebat, dan kita akan menjadi terhebat. Tetapkan akal pada hal tertinggi, dan kita akan mencapai yang tertinggi.
Semoga perkongsian hari ini membawa manfaat untuk kita semua menghadapi relung dan liku-liku perjalanan yang mendatang.


Sumber : Facebook rasmi Dato' Dr. Maznah Hamid.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi memberi komen.
Sudi datang dan komen banyak-banyak untuk membolehkan saya menaiktaraf kualiti blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mockingjay